Primăria Deva, prejudicii de 10 milioane de lei

Data publicării:
prejudiciu deva

Gaură în bugetul municipiului Deva de 24 de milioane de lei. Zece milioane din prejudiciu o reprezintă cheltuieli ilegale cu ornamentele de sărbători, serviciile de salubritate şi sistemul de iluminat public. Celelalte 14 milioane, spun inspectorii Curţii de Conturi, au fost majorări nejustificate de salariu, în anul 2016. Conducerea primăriei respinge acuzațiile din raportul Curţii de Conturi, iar edilii sunt pregătiți să meargă în instanță, dacă e nevoie.

Cele mai mari pierderi din buget au fost cauzate de cheltuielile imense cu salubritatea. Au fost servicii plătite mai mult decât era scris în contract, spun inspectorii. Cu toate astea, oamenii din oraș nu sunt mulțumiți de curățenie.

”Câinii se plimbă, dau cu labele, spațiile verzi sunt încălcate, de sus aruncă la porumbei, nu este ordine și curățenie în orașul Deva”, a declarat un locuitor.

În plus, funcționarii din primărie au primit salarii mărite, însă ilegal, mai arată raportul.  În plus, iluminatul public şi decorațiunile de Crăciun au scos alți şi alți bani din buget, mai mult decât ar fi trebuit.

 ”Peste 1 milion 100 de mii de lei sunt prejudicii și abateri financiare pentru servicii de montare și demontare a ornamentelor de sărbători, dar și pentru casarea directă, fără respectarea prevederilor legale, a decorațiunilor stradale de iarnă”, relatează  Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

Raportul a fost contestat deja de primărie la Curtea de Conturi București. În funcție de răspunsul primit de aici, actuala conducere a primăriei ia în calcul și depunerea unei plângeri în instanță.

”Dacă instanța va spune că într-adevăr în perioada anului 2016 s-au constatat defciențe, nereguli și prejudicii, eu trebuie să pun în aplicare decizia instanței, cine sunt persoanele vinovate, care este prejudiciul real și cum se recuperează acel prejudiciu”, a declarat  Florin Oancea, primar Deva.

La nivelul întregului județ Hunedoara, inspectorii Curţii de Conturi au găsit un prejudiciu de 1,1 miliarde de lei, doar pentru anul 2016. Cei mai mulți bani s-au risipit pe cheltuieli nejustificate de personal şi pe achiziții de bunuri şi servicii.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri