Primăria, responsabilă de un accident rutier

Data publicării:
primarie
Primăria Timişoara este responsabilă pentru producerea unui accident din 2016 în care au fost răniţi doi minori. Cel puţin aşa consideră magistraţii Judecătoriei Timişoara care au respins contestaţia depusă de primărie după ce a primit amendă de 6.000 de lei de la Poliţia Rutieră. Oamenii legii susţin că accidentul s-a produs din cauză că pe strada respecivă marcajul zebrei nu era făcut corespunzător. De cealaltă parte, primarul spune că sancţiunea trebuia trimisă la regia de apă care ar fi avut lucrări în zonă şi nu a readus carosabilul la starea iniţială.

„În mai 2016, două tinere au traversat strada pe această trecere de pietoni. La jumtatea drumului au fost lovite de o maşină. Poliţia Rutieră a spus atunci că accidentul s-a produs pentru că trecerea de pietoni era marcată doar pe jumătate” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Aşa că poliţia s-a îndreptat împotriva administratorului drumului, Primăria Timişoara, căreia i-a aplicat o amendă de 6.250 de lei pentru:„Neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile potrivit standardelor în vigoare, precum și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă”.

Primăria a contestat amenda şi a pierdut în primă instanţă. Edilii se apară şi spun că responsablitatea este a regiei de apă din oraş care a înlocuit o conductă anul trecut pe strada respectivă, dar nu a refăcut şi zebra.

„În cadrul unui proiect, Aquatimul a angajat o firmă care a efectuat lucrările şi care nu a făcut totul cum trebuie şi nu s-a îngrijit de semnalizări şi a fost amendat primarul. Ne îndreptăm împotriva firmei care e vinovată”, precizează Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Reprezentanţii Aquatim susţin, însă că firma de construcţii angajată să repare strada a făcut totul conform contractului, deşi în luna mai peste asfaltul proaspăt turnat nu a trasat şi zebra.

„Ultimul proces verbal de recepţie a lucrării a fost în luna mai anul trecut. De atunci antreprenorul care a realizat refacerea carosabilului mai avea termen, şi mai are încă, timp de 12 luni de la ultimul raport al proicesului verbal, să mai execute lucrări de refacere a carosabilului la starea iniţială”, explică Cristina Borca, şeful Biroului Comunicare Aquatim.

Dosarul a ajuns acum pe masa magistraţilor Tribunalului Timiş, care vor decide cine se face vinovat de producerea accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri