Sari la conținut

Primăria vrea să țină pasul cu turiștii

Hunedoara vrea să țină pasul cu numărul tot mai mare de turiști care vizitează Castelul Corvinilor. Administrația locală este hotărâtă să îi țină pe vizitatori cât mai mult timp în oraș.  Primăria pune la bătaie peste 10 milioane de lei, bani cu care va fi modernizată zona centrală, vor fi construite 3 fântâni arteziene, iar o arteră principală va fi transformată în spațiu pietonal. Lucrările de reabilitare a centrului Hunedoarei au fost scoase deja la licitație, iar edilii spera ca lucrările să înceapă în acest an.

 ”Intenția municipalității este evidentă: primăria vrea să transforme zona centrală într-un spațiu extrem de atractiv, pentru ca turiștii să fie motivați să rămână cât mai mult timp în oraș”, relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

Anul trecut, Castelul Corvinilor a atras peste 350 de mii de vizitatori. Numărul mare al turiștilor care doar vin, vizitează și pleacă apoi din Hunedoara i-a ambiționat pe edili.

”Prin acest proiect asta încercăm, alternativă la timpul liber pe care și-l alocă turistul în municipiul Hunedoara vizavi de Castel”, a declarat Dan Bobouțanu, primar Hunedoara.

Și localnicii spun că, dacă proiectul va fi pus în practică așa cum este promis acum, Hunedoara își va schimba cu adevărat aspectul în bine.

”Super ar fi, normal că trebuie să ne bucurăm de orașul nostru”, spune un localnic.

10 milioane de lei de la bugetul local sunt banii puși la bătaie pentru proiectul integral de modernizare a zonei centrale. În afara fântânilor arteziene și a mobilierului urban schimbat, aici vor apărea artere pietonale, spații de recreere și un nou sistem de iluminat public.

”Această reabilitare a bulevardului Corvin și a platoului Casei de Cultură putem spune că sunt 5 proiecte într-unul singur. Valoarea totală este de aproximativ 10 milioane de lei”, a spus Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.

Lucrările de modernizare și reabilitare a centrului Hunedoarei au fost deja scoase la licitație publică. Reprezentanții administrației locale spera ca anul acesta câștigătorii licitației să se și apuce de treabă.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș