Sari la conținut

Primul eșec după jumătate de an

Informatica Timișoara a ratat șansa de a-și continua parcursul bun din ultima perioadă. Bănățenii s-au înclinat, 3-4, pe terenul liderului United Galați, după unul dintre cele mai spectaculoase jocuri din Liga I.

Gazdele au modificat primele tabela, grație unui autogol a lui Deco, iar în mintul 18 și-au majorat avantajul, după ce căpitanul Cojoc a transformat un penalty dictat după un fault a lui Lupu asupra lui Crăciun. Informatica a relansat însă jocul, în ultima fază a primei reprize, printr-un șut deviat a lui Savio Valadares. La reluare, violeții au restabilit egalitatea, după ce Thiago Alcantara a trimis sub bară o minge venită de la Lupu.

United a preluat însă din nou conducerea, cu mult noroc, după ce lovitura liberă a lui Borges a fost deviată atât de Simic, cât și de Lupu. Trei minute mai târziu, Deco a trimis superb în vinclu, pentru 3-3, însă balanța s-a înclinat decisiv în favoarea gazdelor după ce Thiago și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. Lașcu a profitat și a stabilit scorul final, 4-3.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, United își asigură postura de lider, în vreme ce Informatica rămâne în afara podiumului, dar mai are de disputat derby-ul bănățean cu Muncitorul Reșița, peste două săptămâni, în sala Constantin Jude.