Profesoară înjunghiată în faţa cancelariei

Data publicării:
PROFA

Scenele terifiante au avut loc marţi după-amiază, chiar în faţa cancelariei. Un tânăr de 22 de ani, fost elev al Colegiului Spiru Haret din Ploieşti, s-a năpustit asupra dascălului şi l-a înjunghiat.

"Liceul are prevăzute sisteme de verificare a accesului în şcoală, elevii trebuie să prezinte, adică folosesc cartela de acces atât la venire cât şi la plecare. Se pare că el a profitat de faptul că se producea schimbul de prânz şi s-a intercalat între 2 elevi care au prezentat cartelele şi a reuşit să intre şi se pare că avea şi ghiozdan în spate", Aurel Graur - purtător de cuvânt al ISJ Prahova.

După ce a primit primele îngrijiri la faţa locului, profesoara de matematică, în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la spital în stare de şoc hemoragic, apoi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

"S-au descoperit leziuni la nivelul stomacului, pancreasului, rinichiului drept, aproximativ 1700 de ml de sânge. În acest moment pacienta este în reanimare, primeşte ingrijri postoperatorii. Deocamdată este stabilă", Violeta Tãnase - medic Spitalul de Urgenţă Ploieşti.

Tânărul care a înjunghiat-o pe profesoară a fost elevul ei în clasele 9-11, după care a fost transferat la un alt liceu. La scurt timp după atacul de ieri, bărbatul a fost reţinut de jandarmi la câţiva metri de liceu.

Nu este prima dată când tânărul devine agresiv. În 2016 s-a ales cu dosar penal după ce şi-a ameninţat un coleg cu cuţitul.

Reporter: Alexandru Mihei / Operator: Cristian Ban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri