Promisiuni ministeriale pentru Muzeul Revoluției

Data publicării:
muzeu

La trei decenii de la Revoluție, Timișoara ar putea avea în sfârșit un muzeu dedicat. Promisiunea vine, de această dată, de la ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Prezent în weekend la Timișoara, acesta a dat asigurări că spațiul unde vom putea să ne amintim şi să învățam despre evenimentele din Decembrie 1989 va fi funcțional până în anul 2021.

Muzeul Revoluției de la Timișoara ar urma să funcționeze în clădirea Garnizoanei din Piaţa Libertății, după transferul către administrația județeană, consolidare şi reabilitare.

”Ministerul Apărării Naționale este pregătit să transfere către Consiliul Județean Timiș clădirea necesară pentru organizarea Muzeului Revoluției. Sunt discuții de ordin tehnic în momentul de față, pentru că ne dorim ca în parteneriat cu CJ Timiş să găsim soluțiile de amenajare a spațiului în condițiile în care centrul militar să îşi desfășoare activitatea în condiții optime”, a declarat  Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale.

”Există în cadrul Ministerului Culturii o filă de buget pentru Muzeul Revoluției, dar nu există pentru consolidarea întregii clădiri. A stabilit anumiți pași şi anume: Ministerul Apărării va ceda proprietatea spre Consiliul Județean, iar noi vom găsi împreună cu Ministerul Culturii un model de parteneriat astfel încât să beneficiem şi de acea sursă de finanțare pentru realizarea Muzeului Revoluției”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Autoritățile județene cred că vor putea începe lucrările chiar de anul acesta şi că, până în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, orașul va avea un muzeu al Revoluției Române din Decembrie 1989.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Şoşdean

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri