Sari la conținut

Protest cu frâna trasă

Centrul Aradului a fost blocat, astăzi, după ce doi şoferi au circulat cu doar 10 km/h în semn de protest faţă de măsurile Guvernului Grindeanu. Traficul a fost dat peste cap timp de zeci de minute, iar arădenii sunt hotărâţi să repete acţiunea: se vor deplasa cu încetinitorul zi de zi pe străzile oraşului, ca protest alternativ la manifestaţiile din pieţe.

După manifestaţiile împotriva Guvernului din marile pieţe, apar şi manifestaţiile cu pancarta pe geamul maşinii, în trafic. Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Arad a fost blocată în semn de protest după episodul cu Ordonanţa 13.

„Protestăm într-un mod alternativ, din cauza că, la un moment dat, protestele obișnuite, așa zise obișnuite ale străzii probabil își vor avea o limită”, spune Mayer Siegfried - protestatar.

„Dorim ca Guvernul să demisioneze, dorim ca toși cei care sunt răspunzători pentru această rușine națională să își găsească sub o formă sau alta penitentă”, continuă arădeanul.

„Protestăm pașnic, pentru ordonanță de urgență, și pentru stilul în care o face guvernul României să adopte niște legi care nu sunt bune pentru noi, cetățenii de rând”, adaugă Nema Levente Csaba, un alt protestatar.

Agenţii Poliţiei Rutiere i-au lăsat pe şoferi să protesteze, dar au avut totuşi o solicitare.

„O rugăminte vă rog, nu mai scoateți mâna pe geam. Am înțeles, e ok să protestați nu e nici o problemă, mâna pe geam, știți mâinile trebuie să fie pe volan”, explică agentul de poliție.

„Această acțiune de protest este perfect legală, din cauză că nu contravine codului rutier”, mai explică Mayer Siegfried.

Cei doi arădeni s-au inspirat după protestele transportatorilor, care au blocat şi ei traficul anul trecut. Ei sunt hotărâţi să manifesteze astfel în fiecare zi între orele 10:00-12:00: să se deplaseze cu încetinitorul, cu 10 km pe oră, pe strazile oraşului.