Protest în piaţă, la Arad

Data publicării:
protest piata
Zeci de oameni au protestat azi la Arad pentru ca una din cele mai mari pieţe din oraş să nu fie desfiinţată. Autorităţile spun că vor să amplaseze acolo momentul Marii Uniri, însă agricultorii se tem că în zonă va fi ridicat un supermarket.

Comercianţii se tem că vor ajunge pe drumuri dacă Piaţa Catedralei din Arad va dispărea.

„Sunt 500 de familii de produc[tori locali, de brânzeturi și legume sănătoase care vând în această piață, avem de partea noastră clienții care nu doresc desființarea acestei piețe, avem adeziuni peste 1000 adunate, sunt peste 100 de persoane angajate care vor rămâne fără loc de muncă, dacă această piață va fi desființată”, explică Simona Lunga, reprezentantul comercianţilor.

Agricultorii se tem de ce e mai rău.

„Lucrez grădinile vecinilor, ca să îmi țin copii la facultate, cu murătura cu varză cu spanac, cu ceapă, și dacă-mi ia locul de muncă eu cu ce îi mai țin?!”

„De 20 de ani vând în piață aii, și am copii la facultate, cu ce să îi ținem, că nu avem altceva?!”

Pieţarii au fost susţinuţi la protest şi de clienţii lor.

„Zilnic fac cumpărăturile aici, marfa este proaspătă, nu doresc să fac cumpărături din supermarket-uri, absolut nimica.”

Oamenii se tem că autorităţile vor să ofere autorizaţie de construcţie pentru un supermarket, care să ia locul pieţei. Variantă negată de autorităţi.

„Au circulat mai multe zvonuri referitoare la respectiva zona, într-adevăr, în primul rând, aș vrea să precizez câteva lucruri, exclus să se facă vre-un hipermarket supermarket, sau altceva asemenător”, susține viceprimarul Aradului, Călin Bibarț.

Comercianţii din Piaţa Catedralei spun că vor continua protestele şi în zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri