Protest spontan al grefierilor

Data publicării:
protest spontan
Protest spontan în această dimineaţă la Timişoara. 30 de refieri de la Tribunalul Timiş şi de la Judecătoria Timişoara au ieşit în faţa istituţiei în semn de protest faţă de modul în care sunt trataţi de sistemul în care lucrează. Angajaţii instanţelor susţin că salarizarea nu este corectă şi cer şi recunoaşterea studiilor superioare.

„Suntem pasibili să fim introduşi într-o clasă în care se recunosc doar studiile de scurtă durată, deşi grefierii, 80% în ţară, au studii superiare juridice de lungă durată de 4 ani li la facultăţâi de prestigiul. Sistemul s-a întărit foarte mult, colegii vin cu suflu nou. Calitatea actelor proceduale a crescut”, susține Cătălin Treistaru, prim-grefierul Tribunalului Timiș.

Grefierii cer salarizare pe măsura studiilor şi a calificărilor, dar şi un program mai lejer de muncă şi plata orelor suplimentare. Ei spun că zilele de weekend au devenit zile obişnuite de muncă, iar remuneraţia nu este pe măsură. Deşi activitatea în birouri a fost blocată timp de o oră, procesele programate s-au desfăşurat normal. Protestul continuă sub forma unei greve japoneze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri