Proteste în sănătate

Data publicării:
protest

Peste 3.200 de angajați din sistemul medical din vestul țării au protestat luni în fața spitalelor. Ei sunt nemulțumiți de limitarea sporurilor la 30% dar și de legea salarizării. A fost un protest de avertisment , însă, dacă solicitările lor nu sunt luate în serios de Ministerul Sănătății, vineri ar putea declanșa greva generală.

La Spitalul Județean din Timișoara au ieșit în stradă aproape o mie de angajați - brancardieri, infirmiere, chimiști și farmaciști - ale căror salarii nu au fost majorate odată cu cele ale medicilor. Lefurile nici nu le-au scăzut până acum, pentru că spitalul suportă deocamdată din fonduri proprii diferențele. Însă soluția este una temporară.

 La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara au protestat aproximativ 100 de angajați, în vreme ce la nivelul județului Timiș, sindicaliștii estimează că s-au alăturat demersului peste 3 mii de persoane.

 "Dacă nu vom fi auziți și nu ni se vor rezolva aceste probleme, sigur că vom intra în grevă generală. Avem deja pe calendarul de acțiuni greva generală începând cu 11 mai", a declarat Veronica Roth, lider sindical Sanitas.

Și angajații din sistemul sanitar arădean și-au strigat nemulțumirile astăzi în stradă.

În fața Spitalului Județean au fost 200 de oameni.

În Caraș-Severin au protestat 50 de angajați de la spitalul din Caransebeș, iar în Hunedoara, au ieșit în stradă cei de la spitalul din Deva.

reporter: Alexandra Mariana/operatori: D. Petcu, C. Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri