PSD Timiș, în tabăra anti Dragnea

Data publicării:
PACHET_LD_170220_dragnea privire galesa_inquam_photos_octav_ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

PSD Timiș a decis. Susține demersul semnatarilor scrisorii în care se cere demisia lui Liviu Dragnea. Cu 90 de voturi pentru, 11 abtineri și un vot împotriva, Călin Dobra, președintele organizației județene a primit un mandat în acest sens, cu care va participa mâine la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la București.

Rând pe rând membrii PSD Timiș au intrat în curtea sediului organizației județene. Comitetul Executiv Judeţean, format din membrii Biroului Permanent Județean, parlamentari, primari, preşedinţi de organizaţii locale, s-a întrunit ca să discute pe marginea scrisorii asumate de mai mulţi lideri ai Partidului Social Democrat prin care se solicită demisia preşedintelui Liviu Dragnea. Vocile din partid vor o schimbare...

„Eu sunt extreme de optimist și cred că astăzi cu o largă majoritate propunerea mea și a colegilor mei va fi adoptată și aceea de susținere a scrisorii, a moținii va fi adoptată cu o largă majoritate în Comitetul Executiv” a declarat Alfred Simonis, deputat PSD Timiș.

„Poziția mea este cunoscută. Eu acum două luni de zile am avut o postare prin care ceream de aici din județul Timiș, în postura mea de vicepreședinte, ca domnul Dragnea să facă un pas în lateral. Un pas în lateral sau un pas în spate? Sau în spate. Eu am zis în lateral. În spate ar fi mai bine pentru partid. Iată că în două luni de zile în care într-o perioadă mi-am pierdut speranța că se va întâmpla ceea ce se întâmplă în zilele acestea” spune Sabin Bociu, vicepreședinte PSD Timiș.

Cu 90 de voturi pentru, 11 abtineri și un vot impotriva PSD Timiș sustine scrisoarea în care i se cere demisia șefului lor.

„Majoritatea a votat cum am votat și eu, pentru un divorț din vina ambilor. Nu ai trecut printr-un divorț? Nu, doamne ferește. Nu-i târziu. Poate fie din vina unuia, altuia sau ambilor. Eu cred că a greșit și Dragnea, dar au greșit și cei care l-au lăsat să se ajungă în această situație. Sondajul este foarte important pentru că esența politicii este scorul de la alegeri, restul sunt povești. Or prăbușirea, inclusiv pe plan local, în condițiile în care s-au luat măsuri sociale deosebite, inclusiv creșterea economică, ceva nu este în regulă. Și așa cum spunea cineva, când nu merge echipa se schimbă antrenorul” declară Dan Poenaru, fost președinte PSD Timiș.

Actualul președinte al formațiunii, Călin Dobra, nu a vrut să dea ochii cu presa. Un comunicat sec îi susține poziția: „Votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizaţia, nu pe mine personal. Decizia de a susţine iniţiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv pentru, aşa că mandatul cu care merg la Bucureşti este foarte clar."

Astăzi, problema va fi tranșată în ședința Comitetului Executiv. Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

reporteri: Iulia Pop, Alina Damian
operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri