Punct SMURD la Feldioara

Data publicării:
ISU FELDIOARA

Autorităţile au inuagurat un punct de lucru nou, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, la Feldioara. La noua structură lucrează 20 de pompieri militari, care au la dispoziţie o ambulanţă şi o autospecială pentru situaţii de urgenţă. Punctul de lucru va reduce timpii de reacţie pentru intervenţiile pentru Valea Bogăţii - cel mai periculos sector al DN13, între Braşov şi Sighişoara.

Punctul ISU de la Feldioara a fost amenajat la parterul dispensarului din localitate, într-o clădire complet reabilitată, în care funcţionează şi cabinetele a doi medici de familie. Pompierii vor lucra aici în trei schimbri, câte şase militari pe tură. Au la dispoziţie, pe lângă autospecialele de intervenţie, de linii complete pentru comunicaţii, spaţii pentru decontaminare, odihnă şi recreere, între intervenţii. Punctul deserveşte cel ami periculos sector al Drumului Naţional 13, dar şi comunele Feldioara, Măieruş, Hălchiu, Apaţa, Crizbav, Hoghiz, Augustin, Ormeniş şi Racoş.

Finanţarea pentru amenajarea şi dotarea punctului de lucru de la Feldioara a fost asigurată din fonduri europene şi din bugetul propriu al comunei.

"Timpul de reacţie al celor de la SMURD a scăzut foarte mult, cu 20 de minute, ceea ce contează, putem salva vieţi şi este foarte bine pentru localitatea noastră şi nu numai", Sorin Taus, primar Feldioara.

Până la inaugurarea punctului de lucru de la Feldioara, timpul oficial de reacţie al echipajelor ISU Braşov era de 34 de minute.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri