Ring de box de 30.000 de lei, la Galaţi

Data publicării:
Ring de box.mp4_snapshot_00.19_[2016.11.25_17.16.45]

Primăria Galaţi a cumpărat cu peste 30.000 de lei un ring de box dintre cele mai moderne. Pentru că nu ştie unde să-l monteze, din cauza dimensiunilor, fiind un ring competiţional, municipalitatea a hotărât că îl va amplasa, pentru perioade scurte, în parcurile din oraş sau pe faleză. În tot acest timp, la singurul club de box din Galaţi, sportivii se antrenează pe un ring vechi. 


"Pe acest ring s-au antrenat foştii boxeri şi actualii boxeri, Bute Lucian, din generaţiile mai vechi Sandu Petrescu, Panait Ionel. REP: Ce vechime are? Deci are o vechime de...., în jurul a 30 de ani."

Acum, la secţia de box sunt înscrişi la cele 3 categorii - cadeţi, juniori şi seniori, doar 20 de copii. Deşi lipsa dotărilor este evidentă, sportivii se mulţumesc cu ce au.

Adrian Bogdanus, boxer: "Ne chinuim să facem performanţă în condiţiile care... vedeţi, tavanul este putrezit, sacii sunt puţini, ringul este vechi."

Gabriel Munteanu, boxer: "Ştiu că sunt mai multe generaţii care l-au folosit (...) ne acomodăm la condiţiile care le avem."

Autorităţile au făcut un prim pas spre normalitate, însă este unul nesigur pentru că nu ştiu unde vor monta ringul pe care l-au cumpărat. El va ajunge în patrimoniul Fundaţiei Sportul Gălăţean, care administrează bazele sportive din oraş. Dar nici cei de la Fundaţii nu ştiu ce vor face cu ringul.

Florin Mirea, preşedintele Fundaţiei Sportul Gălăţean: "Dacă o să găsim un spaţiu adecvat îl putem monta şi în interior (...) o să încercăm să-l montăm pe Faleza în weekenduri, în Grădină Publică, eventual în locurile de trafic, unde poate fi făcut ca un spectacol cu aceşti tineri boxeri."

Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Locaţia nu a fost stabilită pentru că este vorba despre un ring de box care poate fi montat şi demontat cu foarte mare uşurinţă, tocmai asta a şi fost ideea achizţionării lui."

Sportivii şi antrenorii speră să poată folosi ringul cumpărat de primărie.

Robert Ioviţă, locul 1 Cupa României la Box: "În parc sau....? foarte bine, putem face competiţii, în parc sau...oriunde altundeva, să vină lumea, să avem şi public."

Costel Burlacu, antrenor de box: "Se poate face dacă te ţine buzunarul şi antrenamente pe el, dar (...) e necesar şi ringul de competiţie care să...participăm, să avem competiţie."

În municipiul Galaţi au fost organizate în ultimii ani două gale de box. La ambele a boxat pugilistul din Pechea, Cristian Ciocan.

reporter: Dana Costache
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri