Rugby | Au relansat lupta la vârf

Data publicării:
saracens
Timișoara Saracens a relansat lupta la vârf, în Cupa Regelui. Deținătorii trofeului au trecut cu 24 la 9 de Steaua București și, deși nu au obținut bonusul ofensiv, păstrează șanse mari de a termina primii această fază a competiției. Detalii despre succesul bănățenilor din weekend, în rubrica sport.

Timișoara Saracens a câștigat și al treilea duel direct cu Steaua, din acest sezon. Bănățenii au trecut de formația din capitală cu 24-9, în derby-ul rundei a cincea a Cupei Regelui și au relansat astfel lupta pentru poziția care duce direct în semifinale. Deținătorii trofeului au început în forță pe Dan Păltinișanu, și după cinci minute, Brian Stefania a culcat mingea în terenul de țintă, după o pasă a lui Shennan, iar Calafeteanu a transformat. Florin Vlaicu a blocat tabela la pauză, la 10-6, după două lovituri de pedeapsă, pentru ca actul secund să fie unul mult mai deschis. Vlaicu a marcat din nou dintr-o tentativă de țintă, însă la patru minute, Tangimana Fonovai a reușit al doilea eseu al gazdelor, după o pasă superbă a lui Jody Rose.

„De multe ori, încerc la antrenamente astfel de pase. Uneori îmi iese, alteori, nu, dar acum sunt fericit că a funcționat. Băieții au făcut un meci foarte bun, cu momente pe măsură, în joc”, a recunoscut, la final, Jody Rose.

Calafeteanu a transformat, și elevii lui Grainger Heikell s-au angajat în cursa obținerii punctului bonus ofensiv. În ciuda eliminării lui Stelian Burcea, același Rose a transformat o fază creată de Fercu, iar fundașul timișorean a stabilit apoi scorul final, 24-9.

„Am încercat să luăm cele 4 eseuri, dar se pare că ne-a lipsit acel pragmatism de care aveam nevoie când ajungeam în preajma terenului lor de țintă”, a spus și căpitanul Stelian Burcea.

„Am avut șanse bune de a lua punctul bonus ofensiv, dar nu am reușit. Chiar și așa, faptul că am câștigat în fața unei echipe a Stelei foarte solidă, este important”, a admis și Grainger Heikell, antrenorul bănățenilor.

Trei echipe sunt în luptă pentru locul I, care oferă calificarea directă în semifinale, Timișoara, Baia Mare și Steaua. Runda viitoare, bucureștenii stau, în vreme ce sarazinii joacă, în deplasare, la Iași.

„Nu e nimic terminat, avem de jucat un baraj unde va fi destul de greu și în momentul respectiv se va putea spune”, a conchis Cristian Petre, antrenorul Stelei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri