Rugby | Eliminarea i-a lăsat fără antrenor

Data publicării:
grainger
Visul campionilor de a fi prezenți pentru a doua oară la rând în grupele a doua celei mai importante competiții intercluburi de pe contintent a fost stopat de Krasnîi Iar Krasnoiarsk. Deși au pierdut în Georiga la 5 puncte diferență, rușii au întors rezultatul pe Dan Păltinișanu, unde s-au impus cu 27 la 18. La două zile distanță de la eșecul din baraj, conducerea clubului a anunțat încetarea colaborării cu Grainger Heikell, antrenorul principal al timișorenilor.

"A fost o decizie care a venit din ambele direcții, pentru a ne pregăti, pentru a atinge al doilea obiectiv din acest sezon, câștigarea Superligii", a spus Duşan Filipaş, vicepreşedintele Duşan Filipaş.

Grainger Heikell a sosit la clubul timișorean în februarie 2014, inițial ca „secund" al sud-africanului Danie de Villiers. Din luna august a aceluiași an a preluat funcția de antrenor principal, iar în cei aproape trei ani în care s-a aflat la cârmă, echipa a cucerit cinci trofee interne: titlul național în 2015, de trei ori Cupa României (2014, 2015 și 2016) și o dată Cupa Regelui plus prezența, în premieră, în grupele Challenge Cup.

"Privesc în urmă cu multă mândrie, la cei trei ani și jumătate cât am condus echipa. Am avut niște rezultate fantastice: cinci trofee și calificarea, după un parcurs fără greșeală în grupele Challenge Cup. Plec de aici cu o satisfacție imensă, în urma muncii depuse în ultimii trei ani și jumătate", a declarat Grainger Heikell.

"Încep prin a-i mulțumi lui Grainger pentru toate momentele frumoase petrecute împreună și pentru tot ceea ce ne-a învățat. Pentru noi jucătorii ne va fi de un real folos în viitor", a adăugat şi Daniel Ianuş.

Până în vară, interimatul pe banca tehnică a Timișoarei va fi asigurat de Sosene Anesi. Fostul „All Black" a ocupat, în ultimii ani, rolul de secund al lui Grainger Heikell.

"Vreau să mulțumesc conducerii pentru că mi-au oferit șansa de a prelua frâiele. Voi profita la maximum de oportunitatea oferită și pot să îi asigur că vor avea parte de angajamentul meu total, începând ciar de mâine, de la meciul cu Universitatea Cluj", a precizat şi Sosene Anesi, noul antrenor principal al campioanei.

Primul meci cu Anesi în rol de antrenor principal va fi cel de mâine, de la ora 11:00, cu Universitatea Cluj, de pe „Dan Păltinișanu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri