Ryanair va avea curse doar spre București și Milano

Data publicării:
raynesr

Ryanair îşi ia zborul de la Timișoara şi închide baza aeriană deschisă în vestul țării. Este a doua companie aeriană care îşi retrage zborurile de pe aeroportul din Timişoara, care în primele luni ale anului 2017 a avut un număr record de pasageri - peste 900 de mii de persoane. Ryanair este cea mai mare companie low-cost din Europa, care şi-a deschis prima bază aeriană din țara noastră la Timișoara. În 2016, compania irlandeză a adus 7 rute aeriene diferite, dintre care doar două vor mai opera de la Timişoara. 

După ce Blueair a anunțat pe rețelele de socializare că renunță la rutele operate pe Aeroportul Internațional din Timișoara, un alt operator de zbor a luat o decizie similară. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a anunțat că închide baza aeriană din vestul țării şi renunță la o parte din zboruri, din 25 martie.

"Regretăm închiderea bazei noastre din Timișoara […] care se datorează performanței comerciale slabe. Două rute către Milano și București vor continua să fie operate cu aeronave externe. Toți clienții afectați vor fi notificați prin email sau SMS, și li se vor face cunoscute opțiunile disponibile - fie un ramburs complet sau un transfer gratuit pe o rută alternativă” - sursa: Ryanair.

În septembrie 2016, compania Ryanair şi-a deschis prima bază din România la Timișoara şi a adus curse spre 7 destinații diferite: Londra, Bucureşti, Bergamo, Bruxelles, Frankfurt, Dusseldorf şi Berlin.

”Dintre cele șapte rute aeriene operate de compania irlandeză pe aeroportul din Timişoara, cursa spre Berlin a avut cel mai mic număr de pasageri. Puțin peste 28 de mii de persoane au călătorit de la Timișoara spre Berlin şi înapoi în anul 2017”, a relatat Mihaela Creţu, jurnalist Digi24.

Colaborarea cu Ryanair a adus o creștere semnificativă de pasageri pentru aerogara din vestul țării. În 2017, Aeroportul Internațional "Traian Vuia" din Timișoara a înregistrat un număr record de pasageri - peste 1,6 milioane de persoane.

 ”Administrația aeroportului a făcut nişte estimări ieri după masă. Dacă luăm ca an de referință 2017, am pierde undeva la 200 de mii de pasageri îmbarcați - debarcați, deci cam  undeva la 800 de mii de euro. Dar sunt convins şi avem date deja că locul va fi ocupat de altcineva fără doar şi poate”, a declarat Dan Idolu, director Aeroportul Internațional Timișoara.

Dintre rutele la care Ryanair renunță, trei se suprapun cu cele ale altui operator. Este vorba despre zborurile spre Londra, Bruxelles şi Frankfurt, pentru care asigură servicii şi compania low-cost Wizz Air. În funcție de perioada în care sunt cumpărate biletele, prețul lor pornește de la aproximativ 10 euro şi poate depăși şi 100 de euro.

”Nu mai sunt aşa de multe variante pe low-cost. Au fost, am plecat cu ele, dar din păcate se retrage. Destul de nasol, destul de nasol”, a declarat un pasager.

”Pentru europeni este foarte trist, pentru că vor să descopere întreaga Europă, iar dacă acest lucru nu este posibil, atunci au o problemă”, a declarat un altul.

”În contextual în care Timișoara, care va fi centrul cultural în anul 2021, este foarte trist. E foarte trist pentru oamenii care vin în Timișoara”, a spus un călător.

Ryanair este cea mai mare companie low-cost din Europa. Operează pe cele mai multe rute la nivel mondial, în număr de 1652. Compania este prezentă în 205 aeroporturi din lume, dintre care în 118 şi-a deschis baze aeriene.

reporter: Mihaela Creţu/ operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri