Sari la conținut

Schi pe ulițele Muzeului Astra din Sibiu

Iarna de basm din Muzeul Civilizației Populare din Sibiu i-a inspirat pe administratori să îi ademenească pe turiști și cu altceva. Pe aleile muzeului se organizează plimbări cu sania trasă de cal. Turiștii sunt invitați să își aducă și propriile săniuțe sau chiar schiurile, pentru iubitorii de schi fond.

Stratul de zăpadă, în muzeul sibian, atinge 30 de centimetri. Omătul acoperă casele, aleile și copacii, iar peisajul este de basm.

"Chiar dacă turiștii preferă să viziteze vara muzeul, acum, iarna, peisajul este cu atât mai fascinant. Trebuie să-ți faci loc prin nămeți ca să ajungi la casele tradiționale. Mai lipsește ca fumul să se ridice din cuptorul din spatele meu și aș putea să cred că m-am întors cu adevărat în timp", Adela Mohanu, reporter Digi24 .

Doi turiști din Australia au venit special în muzeu, ca să vadă o iarnă autentică, așa cum nu au la ei acasă.

"Muzeul arată foarte frumos. E drăguț să fii aici iarna. Cred că avem ocazia să vedem ceva puțin diferit, mai ales că noi venim din Australia, așa că a fost foarte frumos", turist.

"E puțin mai multă zăpadă aici decât suntem noi obișnuiți. În plus, copacii sunt mult mai mari. Totul, în Australia, este mic. Aici, este... pădurea, nu suntem obișnuiți cu ea. Este sălbăticie", turist.

Peisajul de basm i-a inspirat pe administratori să inițieze o campanie specială pentru sezonul rece. Turiștii sunt invitați la o tură cu sania trasă de cai și pot beneficia și de ghidaj de specialitate.

"Este foarte frumos, e foarte drăguț. E drăguț să vizitez și să mergi cu calul. Și totul este foarte tradițional, cred", turist.

"Ne place, desigur. E vremea perfectă, pentru noi. Și, de asemenea, este un loc foarte impresionant. Așa că suntem foarte bucuroși că am fost aici", turist.

Vizitatorii sunt invitați, însă, să își aducă și propriile echipamente: săniuțe și schiuri.

"Sunt la primele ture și deja am început să obosesc. Dar este plăcut. Aer curat. Îndemn pe cât mai multă lume să facă acest sport, aici", turist.

Grupurile mai mari pot cere și tratament special, cu produse tradiționale, după o tură pe aleile muzeului.

"Zăpada, după cum bine vedeți, e foarte potrivită pentru tipul ăsta de sport. Iar la casa din Șeica Mică, la casa din Șeica Mică și din Hamba, pe baza unor comenzi speciale, putem să-i așteptăm și cu un pahar de vin fiert sau cu un hencleș", Ciprian Ştefan, director. 

Muzeul din Sibiu are peste 7 kilometri de alei potrivite pentru plimbări cu sania și schiurile. Biletul de intrare costă 17 lei.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Pe aceeași temă