Sari la conținut

Securitatea ţării, pe înţelesul studenţilor

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara au aflat, ieri, totul despre modernizarea şi strategia de apărare şi securitate a ţării. La întrebările lor a răspuns Şeful Statului Major al Apărării din Armata Română, Nicolae Ciucă. Tinerii au aflat că pot contribui la securitatea ţării, indiferent de domeniul în care se pregătesc. În plus, întâlnirea de astăzi a fost şi un prilej de recrutare de viitori militari.

”Poate fi considerat şi un mod de a prezenta oferta pe care MAPN o face astfel încât tineri din toate domeniile să vină să opteze pentru cariera militară pentru că avem nevoie de foarte multă diversitate într-o complexitate a amenințărilor din domeniul securității”, a declarat gen. Nicolae Ciucă, Şeful Statului Major al Apărării.

Armata Română se află într-un amplu proces de modernizare, proces ce ar urma să se încheie în 2026. Această modernizare presupune dotarea Armatei cu echipament militar performant pentru a face faţă provocărilor, mai ales în spaţiul NATO. De doi ani, din PIB-ul național merg 2% pentru dotarea Armatei Române.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Petcu