Sezon deschis la Sinaia

Data actualizării: Data publicării:
PARTIE SINAIA

S-a deschis sezonul sporturilor de iarnă la Sinaia. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, zăpadă este din abundenţă, iar la Cota 2000 a fost inaugurată, din acest an, o zonă specială pentru începători. În chiar prima zi din acest sezon, doar cine a urcat pe munte, deasupra norilor a înţeles farmecul schiatului la peste două mii de metri altitudine.

17 pârtii îi aşteaptă, la Sinaia, pe amatorii sporturilor de iarnă. Sunt potrivite pentru toţi schiorii, de la începători la cei mai experimentaţi. Turiştii pot ajunge în zona de mare altitudine cu două linii de telegondolă, construite între oraş şi Cota 1400 şi respectiv de aici la Cota 2000.

"La Cota 2000, condiţiile de schi sunt dintre cele mai bune. Funcţionează instalaţiile de transport pe cablu din Valea Soarelui şi Valea Dorului, stratul de zăpadă este consistent, iar peisajuol vorbeşte de la sine despre farmecul zonei",   Claudiu Loghin, jurnalist Digi24.

"Extraordinar!  În primul rând condiţiile, zăpada este extrarodinară, este un strat de pulvăr de vreo zece centimetri, peste zăpadă îngheţată", turist.

"Pârtia este super ok şi vremea e foarte frumoasă. Sus aici bate vântul, atât tot", turist.

"Foarte frumoasă, priveliştea ... în Bucureşti e înnorat de nu se poate, aici e ...", turist.

"Preţurile au rămas aceleaşi ca anul trecut, ca acum doi ani, nu s-au mai operat niciun fel de modificări. 145 de lei, skipass-ul pentru adult, 100 de lei, skipass-ul pentru copil", Maria Floricică, administrator domeniu schiabil.

O cartelă cu patru ore valabile oricând, pe liniile de telegondolă, costă 125 de lei pentruz adulţi şi 90 de lei pentru copii. Pentru intervalul orar 13 - 17 însă, preţurile sunt de 85 de lei pentru adulţi şi 60 de lei, pentru copii.

"Avem cel mai mare domeniu schiabil din România, avem 25 de kilometri de pârtie, iar pentru anul acesta, venim cu două noutăţi: am inaugurat de curând un restaurant, la cea mai înaltă cotă, la cota 2100, pe de o parte, iar pe de altă parte, tot la 2100, la cel mai înalt punct din domeniul schiabil am montat o bandă pentru începători", Vlad Oprea, primar Sinaia

Sinaia a obţinut, în acest an, pentru a doua oară consecutiv, titlul de cea mai bună staţiune de schi din România. Premiul a fost decernat în cadrul cele de-a şasea ediţii a premiilor internaţionale ale acestei industrii, desfăşurate la Kitzbuhel, în Austria.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri