Sibiu | Cel mai dur raliu de hard enduro din lume

Data publicării:
ENDURO

Tone de bolovani, bușteni și cauciucuri de mari dimensiuni ocupă zilele acestea un bulevard din centrul Sibiului. Nu este vorba de obiecte aduse de vreo viitură ci de obstacole care vor face parte din prima probă a unuia dintre cele mai dure raliuri de enduro din lume.

Obstacolele montate de organizatori de-a lungul unui bulevard principal din Sibiu i-au pus la grea încercare pe motocicliști. Cea mai dificila parte a traseului a fost cea cu stânci.

Ediția din acest an a competiției a reunit un număr record de participanți: 500 de rideri, din 49 de țări de pe toate continentele.

"E foarte dur acolo. Când ieșim, avem curse timp de patru zile în munți, între 7 și 8 ore pe zi, așa că, în a patra zi, ești doar ușurat când vezi linia de sosire. E un sentiment atât de bun să poți spune că tocmai ai terminat unul dintre cele mai dure raliuri din lume",  Travis Teasdale - concurent din Africa de Sud. 

"Prologul este o cursa dură, iar apoi, patru zile în păduri... sunt zile foarte lungi și totul este urcuș, apoi la vale și... e o cursă foarte grea", Jurg Schutz - concurent din Elveția. 

"Am participat la un astfel de eveniment acasă la mine, în Soci, dar evident dimensiunile acelui concurs nu sunt nici pe departe ca cele de aici", Nikolai Inozemtsev - concurent din Rusia. 

De pe margine, iubitorii sporturilor extreme n-au ratat niciun moment din competiţie. Unii au venit chiar mii de kilometri pentru acest eveniment.

"Am mai văzut concursul doar la televizor până acum, așa că am făcut un drum lung, de 12 zile și iată-ne aici", spectator.

"Anul acesta am făcut designul în așa fel încât am creat două linii distincte pentru acești „lupi tineri. Avem în jur de 150 de tone de piatră și cam tot atâtea tone de bușteni", Andy Fazekas - manager Prolog 

Reporter: Adela Mohanu / Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri