SIBIU. Tone de ciocolată livrate în toată ţara

Data actualizării: Data publicării:
CICO FABRICA

Tone de ciocolată, care ajung an de an în casele românilor, provin de la cea mai mare fabrică de profil din Cisnădie. În ultima perioadă, aici s-a lucrat intens, pentru că sunt mii de comenzi ce trebuie onorate. Anul acesta sunt la mare căutare figurinele de ciocolată, la fabricarea cărora e nevoie de foarte multă atenţie.

Se lucrează la foc automat la atelierul de ciocolată din Cisnădie. Comenzile pentru Crăciun au venit încă din primăvară, imediat după Paşti. Şi de atunci, s-a lucrat fără oprire. În fiecare zi, sute de figurine ies din mâinile cofetarilor. Fie că sunt în formă de Moș Crăciuni, de reni sau oameni de zăpadă, este nevoie de foarte multă migală şi de mare atenţie la detalii, pentru că... se ştie, copiii sunt cei mai aspri critici când vine vorba de ciocolată.

„După ce forma a fost pictată, vom trece la turnarea părților componente ale aranjamentului. Vom vibra forma pentru a se așeza ciocolatta pe fiecare parte", angajata fabricii.

Odată umplută forma, aceasta ajunge în frigider. După zece minute, piesele sunt gata de asamblare. Atelierul din județul Sibiu produce peste 250 de tipuri de praline. Anul acesta, trendul în materie de figurine îl reprezintă aranjamentele și brazii.

"Sunt cele două evenimente de iarnă, Moș Nicolae și Moș Crăciun și, între cele două evenimente care chiar dacă au specificul lor fiecare dintre ele au o încărcătură a lor și atunci cadourile merg foarte bine asezonate cu ciocolata, evident", Florin Balan - manager atelier ciocolată.

Ciocolata de la Cisnădie ajunge pe rafturile marilor magazine din țară. Prețul acestora variază în funcție de gramaj, tip și complexitatea desenului. Astfel, putem găsi figurine de ciocolată cu patru lei, însă și cu 400 de lei.

Reporter: Mădălina Micu
Operator: Lucian Sandu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri