Sari la conținut

Șofer băut, copii în spital

13 copii dintr-un microbuz școlar au ajuns în această dimineață la spital. Mașina în care se aflau s-a răsturnat pe marginea șoselei, între localitățile Deva și Hunedoara. Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost pozitiv. Din fericire, copiii au răni uşoare şi vor fi externaţi. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele conducătorului auto.

Accidentul s-a produs puțin înainte de ora 8 pe drumul județean dintre Hunedoara și Deva. În microbuz se aflau 17 elevi care mergeau la școala maghiară din Deva. Cel mai probabil, șoferul mașinii a adormit la volan. Pe fondul carosabilului alunecos, microbuzul s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. Primele teste au arătat că şoferul avea o alcoolemie de 0,34 alcool pur în aerul expirat.

„Rezultatul este unul din păcate pozitiv, motiv pentru care a fost condus și la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, explică Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

13 copii au ajuns la spital. 4 la Hunedoara și 9 la Deva. Dintre aceștia, 6 au fost aduși cu ambulanțele, iar alți 3 au fost aduși ulterior de către părinți.

„Starea generală a pacienților este bună, ei se află în acest moment în curs de investigații, adică investigații de laborator, radiologice, o parte sunt la tomografie computerizată, niciunul nu se află în stare critică”, susține Elena Lazăr, medic UPU Deva.

Pe porțiunea de drum dintre Deva și Hunedoara, accidentele sunt frecvente.

„Aici s-or mai întâmplat accidente, din cauza vitezei, nerespectare vitezei.”

„Ori de-acolo, ori de-aici, ori fuge terenul, ori... ceva nu-i în regulă aici.”

Pe numele șoferului de 61 de ani a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta polițiștilor va ține cont și de alcoomelia bărbatului, după primirea rezultatului de la probele biologice de sânge.