Șofer băut, copii în spital

Data publicării:
deva accident
13 copii dintr-un microbuz școlar au ajuns în această dimineață la spital. Mașina în care se aflau s-a răsturnat pe marginea șoselei, între localitățile Deva și Hunedoara. Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost pozitiv. Din fericire, copiii au răni uşoare şi vor fi externaţi. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele conducătorului auto.

Accidentul s-a produs puțin înainte de ora 8 pe drumul județean dintre Hunedoara și Deva. În microbuz se aflau 17 elevi care mergeau la școala maghiară din Deva. Cel mai probabil, șoferul mașinii a adormit la volan. Pe fondul carosabilului alunecos, microbuzul s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. Primele teste au arătat că şoferul avea o alcoolemie de 0,34 alcool pur în aerul expirat.

„Rezultatul este unul din păcate pozitiv, motiv pentru care a fost condus și la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, explică Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

13 copii au ajuns la spital. 4 la Hunedoara și 9 la Deva. Dintre aceștia, 6 au fost aduși cu ambulanțele, iar alți 3 au fost aduși ulterior de către părinți.

„Starea generală a pacienților este bună, ei se află în acest moment în curs de investigații, adică investigații de laborator, radiologice, o parte sunt la tomografie computerizată, niciunul nu se află în stare critică”, susține Elena Lazăr, medic UPU Deva.

Pe porțiunea de drum dintre Deva și Hunedoara, accidentele sunt frecvente.

„Aici s-or mai întâmplat accidente, din cauza vitezei, nerespectare vitezei.”

„Ori de-acolo, ori de-aici, ori fuge terenul, ori... ceva nu-i în regulă aici.”

Pe numele șoferului de 61 de ani a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta polițiștilor va ține cont și de alcoomelia bărbatului, după primirea rezultatului de la probele biologice de sânge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri