Sari la conținut
News Alert

Solidaritate pentru trubadurul Timișoarei

Povestea unui artist stradal din Timișoara a adus laolaltă toată comunitatea artistică, dar și simpli locuitori ai orașului. Suferind de o boală autoimună, bărbatul, care ani la rând a încântat trecătorii din centrul orașului, riscă să își piardă picioarele și are nevoie de ajutor. Pentru el a fost organizat aseară un concert caritabil la care au participat trupe din oraș dar și alți artiști stradali. Tot evenimentul a avut loc chiar în zona în care trubadurul obișnuia să cânte.

Câteva zeci de timișoreni s-au oprit ieri, chiar și pentru câteva minute, să îi asculte pe artiștii stradali dar și alte trupe, care au cântat pentru Mircea Parasca, trubadurul care obișnuia să încânte trecătorii de pe strada Alba Iulia, din centrul orașului.

Zecile de artiști ai orașului îl cunosc pe Mircea, despre care spun că le-a fost model.

"Noi am venit să cântăm în această după masă pentru că colegii mei de breaslă, cei doi chitariști, au început să cânte pe stradă datorită lui. El a fost ca un profesor și ulterior am început să cântăm cu el și să ne apropiem foarte mult de această artă a străzii", a declarat Maria Tabita Busuioc, artistă.

Arhiepiscopia Timișoarei împreună cu primăria au organizat concertul caritabil pentru Mircea Parasca. Starea sa de sănătate este una gravă, astfel că toți banii care s-au adunat în urma evenimentului îi vor fi donați.

"E un eveniment deosebit, asta-i Timișoara, evoluează, civilizată, din ce în ce mai repede", a spus un timișorean.

"Ar trebui să facem mai multe, mai mult chestii de genul ăsta", susține un altul.

"Suntem dispuse să facem o faptă bună, am și donat câțiva bănuți. Și mai ales când îi auzi pe ei, e mai mare dragul, n-ai cum să nu faci așa ceva", a declarat un alt locuitor.

"Cred că împreună vom reuși să strângem o sumă importantă de bani, să îl ajutăm pe acest om extraordinar care a încântat de-a lungul anilor pe mulți, pe străzile Timișoarei prin cuvintele sale, prin muzica sa", a declarat Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoara.

În urma concertului caritabil s-au adunat suma de 5 mii de lei, bani care vor ajunge la Mircea Parasca.

reporter: Alexandra Marian / operator: Adrian Ionescu