Spectacol crud, cu animale chinuite

Data publicării:
cruzime caini
Un nou act de cruzime faţă de animale. În judeţul Arad, trei câini care erau legaţi la o stână din localitatea Buteni au fost sfâşiaţi de un pitbull. Cel care i-a asmuţit asupra lor a fost chiar stăpânul animalului periculos, care a asistat la scenele de groază, filmate de martori. Autorităţile au intervenit după postarea imaginilor pe o reţea de socializare. Proprietarul pitbullului are dosar penal şi a fost amendat cu trei mii de lei.

Aceste imagini sfâşietoare fac parte dintr-un episod cumplit, care a avut loc pe un câmp din judeţul Arad. Un individ care îşi plimba pitbullul in zonă şi-a provocat animalul să atace. Stâna de oi era păzită de şase câini, trei dintre ei, legaţi. Au fost pradă sigură pentru fiară. Stăpânii au auzit urletele de durere ale animalelor şi au venit într-un suflet să vadă ce se întâmplă.

„Când mă uit ăia doi ce-s legaţi în lanţ, tot plin de sânge, unul cu piciorul rupt,unul de ureche, celalalt iară cu piciorul muşcat, toţi rupţi, câinii plin de sânge.”

La spectacolul crud au asistat mai mulţi oameni, care au şi filmat grozăvia. Stăpânul animalului de luptă susţine că s-a apărat.

„Da, am asmuţit, că au venit câinii lu' ala şi au început să mă muşte. Îţi pare rău? Da, nu am vrut eu să se întâmple aşa ceva”, spune stăpânul pitbull-ului.

Imaginile au ajuns pe o reţea de socializare.

„Nu a fost cu intenţie? Nu, nu, nu. Se vede cum trăgeaţi de câini... Da, trăgeam că nu am mai putut să-l desfac. A rămas încleştată gura, acolo la el pe picior”, completează stăpânul pitbull-ului.

Tânărul are dosar penal.

„Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizare de lupte cu animale sau între animale”, precizează Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Şi inspectorii DSV au intervenit. Ei l-au amendat cu 3.000 de lei pe bărbat.

„Pentru posesia unui metis dintr-o rasă de câini, clasificată de... rasă periculoasă, fără să fie declarat la poliţie, fără să fie înregistrată la asociaţia chinologică română, fără carnet de sănătate. Veţi preda câinele la adăpostul public”, explică inspector DSV Arad Dr. Putin Sever.

Bărbatul riscă acum până la doi ani de închisoare pentru fapta sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri