Spectacol cu păpuși de mărimea unui om

Data publicării:
11 papusi

Muzică, lumini și păpuși de mărimea unui om. Așa poate fi descris în câteva cuvinte spectacolul inedit din Piața Victoriei. Fără replici, piesa Reflection a pus în scenă povestea de dragoste a unui cuplu, care încearcă să treacă peste greutățile care i-au înstrăinat. Zeci de timișoreni au urmărit cu sufletul la gura spectacolul ce a făcut ca păpușile să prindă viață. 

Pe scena amplasată în fața Operei din Timișoara, oamenii au urmărit povestea spusă cu ajutorul păpușilor. Marionetele, au fost mânuite de patru actori păpușari:

Fără cuvinte, doar prin muzică, lumini și gesturi, piesa spune povestea dintre o femeie şi un bărbat, care își trăiesc a doua tinerețe în grădina casei.

”Este vorba despre comunicarea într-o familie, într-un cuplu care nu mai funcționează. Nu ne dăm seama exact de la început ce s-a întâmplat între cei doi de nu îşi mai vorbesc, nu că nu îşi mai vorbesc, nu mai pot vorbi, ei încearcă pe parcursul spectacolului să comunice, dar nu reușesc, iar mai târziu ne dăm seama că s-a întâmplat, o trauma în trecutul lor şi asta i-a făcut cumva să nu mai aibă curajul să vorbească unul cu celălalt”, a declarat Cristina Andreea Ion, regizor şi actor păpușar.

”De regulă un asemenea spectacol trebuie relatat 4 , 5 luni, jucat undeva la doi ani, ca să simți că într-adevăr ce simți tu poți să redai unei păpuși și ea să se miște natural în fața oamenilor”, a spus Petru Stratulat, actor păpușar.

Spectacolul cu păpușile de mărimea unui om a impresionat membrii publicului. Chiar dacă piesa nu s-a folosit de cuvinte, mesajul a fost înțeles de fiecare spectator.

La spectacolul în aer liber din Piața Victoriei intrarea a fost liberă.

reporter: Mihaela Crețu/ operator: George Ștefăniță

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri