Spectacol pe schiuri la Râşnov

Data publicării:
SARITURI

Pe singura pistă omologată pentru sărituri cu schiurile din România s-a desfăşurat o nouă etapă a Cupei Mondiale feminime. Zeci de sportive din toată lumea - printre care şi lidera ierarhiei mondiale - au concurat sub privirile a peste 8.000 de spectatori. 

40 dintre cele mai bune sportive din lume au răspuns provocării şi au participat la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, organizată, pentru al cincilea an la rând, la Râşnov. Printre ele şi o româncă - Dana Haralambie

"A fost mai bine, am zis de ieri că poate să fie mai bine. Se pare că s-a adeverit. Se putea şi mai bine, să Îmi menţin poziţia de după prima săritură", Dana Haralambie - săritoare cu schiurile. 

În marea de spectatori şi-au făcut loc şi câţiva turişti japonezi. Suporterii Sarei Takanashi, una dintre cele mai titrate săritoare din lume şi fostă lideră a clasamentului mondial, au însufleţit atmosfera de la poalele Cetăţii Râşnov.

Săriturile cu schiurile au ajuns să atragă, an de an, mii de oameni la Râşnov.

"Un loc deosebit. Suntem onorati de prezenta unor mari sportive din sariturile cu schiurile mondiale", spectator.

"Nu am lipsit de la nicio ediţie", spectator.

"Organizarea ediţiilor trecute ale Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile au dat încredere oficialilor Federaţiei Internaţionale de Schi", Puiu Gaşpar - secretare general FRSB .

Câştigătoarea din acest an este norvegianca Maren Lundby. Sportiva a fost cucerită pe loc de peisajul boem din Râşnov şi nu exclude posibilitatea ca, într-o bună zi să se mute aici.

"Cred că Râşnovul este un loc grozav pentru mine. Tot timpul plec cu rezultate bune de aici. Poate trebuie să mă mut aici pe viitor", Maren Lundby - săritoare cu schiurile. 

Baza de sărituri de la Râşnov a fost inaugurată în 2012. De atunci, an de an se organizează aici competiţii la care participă sportivi din toată lumea.

Reporter: Adrian Susanu / Operator: Zoltan Rapo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri