Spitalul Județean importă moda halatelor colorate

Data publicării:
14halate

Spitalul Județean din Timișoara vrea să fie în rând cu marile unități sanitare europene la capitolul… uniforme. Şi, cu această ocazie, să elimine eventualele confuzii pe care le-ar putea face pacienții, vizitatorii ori chiar medicii.  Angajații spitalului poartă uniforme de culori diferite, pentru a fi astfel identificați ușor. Se respectă moda de peste hotare - în funcție de culoarea halatului, bolnavul sau aparținătorul știe cine e medic și cine e asistent ori infirmier. 

La Maternitatea Bega din Timișoara e o ploaie de halate colorate. Uniformele nu doar înveselesc holurile și saloanele pacienților, dar îi și ajută pe oameni să deosebească personalul medical.

 ”Este forte bine!  Dacă mergeți în străinătate și va uitați, o să vedeți că așa este și acolo. Practic putem spune că ne-am aliniat Uniunii Europene și că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Doru Anastasiu, șeful Secției I Obstetrică-Ginecologie.

Halatele colorate sunt și pe placul asistentelor, care se mândresc că poartă uniforme roșii.

”Mai era doamna doctor, mai eram doamna infirmieră, mai doamna îngrijitoare, dar acuma având în vedere ecusoanele și culorile suntem așa cum trebuie. Și cum vă simțiți să aveți o uniformă veselă și colorată? Culoarea roșie e extraordinară”, a declarat Teodora Ferenț, asistent.

Nu de puține ori, pacienții sau aparținători cereau informații la întâmplare sau erau dezorientați pentru că nu știau exact cu cine vorbesc. Halatele colorate le vin de-acum în ajutor.

”Toate uniformele au fost cumpărate de spital, deci personalul nu a cheltuit niciun ban. Am achiziționat inițial câte două rânduri de echipament pentru fiecare salariat al spitalului și urmează ca pe măsura degradării acestora să achiziționăm în continuare”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Chiar dacă personalul medical poate fi identificat ușor prin uniformele colorate, angajații sunt obligați să poarte și ecusoane.

reporter: Mihaela Crețu/ operator: Dan Petcu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri