Straja | Concursul micilor schiori

Data publicării:
straja copcii
La vârsta la care unii abia încep să meargă, alții se pregătesc să câștige competiții de schi. Este cazul mai multor copii de doar câțiva ani pentru care schiatul este la fel de natural precum mersul de jos. Și cum orice pasiune trebuie verificată și testată prin întreceri cu alți mici schiori, copiii care își petrec weekendul în stațiunea Straja, alături de părinți, au participat la un concurs de slalom. Cupa Bambi, dedicată micuților de până la 12 ani, a adunat la start nu mai puțin de 40 de concurenți.

Vlad are doar 4 ani și jumătate. Vârsta nu îl împiedică să își petreacă iernile la schi, alături de părinții săi. Iar când vine vorba de un concurs destinat special copiilor, Vlad este prezent la start. De emoție, nici nu mai știe exact de câți ani stă pe schiuri.

„Păi de când eram mic. Ce înseamnă asta? De la câți ani? de la 3 ani. de la 2. Și acum câți ani ai? 4 și jumătate. Mulți înainte. Cine te-a învățat să schiezi? Tata”, povestește Vlad.

Micul schior nu este singurul copil pasionat de sporturile de iarnă. Alți aproape 40 s-au întrecut la proba de slalom a Cupei Bambi de la Straja. O porțiune de 200 de metri de pe pârtia Sf Gheorghe a fost special amenajată pentru această competiţie.

„Pe mine mă cheamă Tina și am 4 ani și a fost bine la concurs. Îți place zăpada? Da.”

„Mă cheamă Alexia și schiez de la 3 ani. cine te-a învățat să schiezi? Tati! E primul tău concurs, sau ai mai fost și altele? Am mai fost și la altele. Și ce premii ai luat? Locul 1!”

Monitorii de schi spun că cea mai bună vârstă la care copiii pot învăța să schieze este de 3-4 ani. Şi, pentru că de multe ori micuții se plictisesc repede, ei trebuie tentați cu jocuri ca să rămână pe pârtie.

„Noi reușim să punem și copiii de 1 an și 8 luni, 1 an și 10 luni, avem un ham de care îi prindem și îi plimbăm pe pârtie, le mai cântăm un elefant se legăna, le mai spunem o poezie, desenăm o casă pe zăpadă și ei sunt receptivi”, explică Marius Fodoran, organizator „Cupa Bambi”.

În prezent, în stațiunea Straja se schiază pe 5 din cele 11 pârtii, toate dotate cu instalații pe cablu.

„În Straja stratul de zăpadă este consistent pe 50% dintre pârtii. Adminsitratorii au avut grijă ca în momentul în care temperaturile au fost pozitive să folosească instalațiile de zăpadă artificială”, precizează Andrei Mureșan, Salvamont Straja.

Salvamontiștii spun că, potrivit prognozei meteo, la Straja va mai ninge și se va mai putea schia încă 2-3 săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri