Străzi ca tranșeele, la 1 km de centrul Sibiului

Data publicării:
STRAZI SIBIU

Primăvara timpurie nu este deloc o bucurie pentru sutele de locuitori de pe câteva străzi aflate aproape de centrul Sibiului. Dezghețul a făcut ca străzile lor, neasfaltate, să arate ca tranșeele săpate în război. Oamenii pleacă de acasă doar cu pantofi de schimb, iar șoferii spun că își sparg mașinile în noroaie. Administrația locală vrea să dea în judecată compania de gaz, care a schimbat rețeaua, dar a uitat să repare carosabilul.

O locatară de pe una dintre străzile aflate în această situație a filmat drumul său până acasă și a trimis înregistrarea la Digi24.

În situația sa sunt alte sute de locatari, nevoiți să treacă zilnic prin noroaie care le trec de gleznă.

"Ajungi la magazin și ți-i rușine să intri într-un magazin, că faci mizerie. Și îti ceri scuze peste tot. Îti ceri scuze, dar... la noi pe stradă e ca la țară. Am părinți la țară care au mult mai bun drumul", locatar.

Ca să poată merge pe jos în oraș, oamenii sunt nevoiți să își ia pantofi de schimb.

"Ne luăm cizmele, mergem până în capătul străzii și de acolo le dăm jos, ne luăm papucii de oraș. Asta e, nu?", locatară.

"Când plecăm de acasă, plecăm în cizme și în colțul străzii ne schimbăm în papucii de oraș", locatar.

Cele aproape 10 străzi care arată în acest fel nu au fost niciodată asfaltate, dar anul acesta arată mai rău decât oricând. Cartierul se află la doar 1 kilometru de centrul orașului.

"Nici dacă ar fi teren arabil, pe aici nu ar putea arăta mai rău decât atât. Și totuși, nu, nu suntem în câmp. Suntem pe o stradă din Sibiu, unde oamenii plătesc impozite la nivelul anului 2017",  Adela Mohanu, reporter Digi24.

Locatarii spun că impozitele anuale pe care le plătesc sunt între 800 și 1.000 de lei.

"Le-am plătit încă în avans, ca să beneficiem de reducerea aia. Dar n-avem facilitățile astea aici...", locatar.

Săptămâna aceasta, lucrătorii Primăriei au încercat să umple strada cu pietriș, dar locatarii spun că mai mult rău au făcut. Au astupat canalele și rigolele de scurgere. Așa că sibienii au luat lopețile și s-au apucat să le curețe singuri.

Șoferii se plâng și ei că își spală mașinile degeaba și că le strică în șanțurile create.

"Este inadmisibil, stăm la un kilometru de centrul Sibiului și în asemenea condiții...", şofer.

"Deja mi-am rupt, puteți filma, acolo, în față, deja am rupt praguri la mașină", şofer.

Vina pentru felul în care arată străzile, susține administrația locală, le aparține lucrătorilor de la compania de gaz, care au schimbat rețeaua, dar au lăsat carosabilul săpat.

"Primăria Sibiu a început deja lucrările de remediere, pentru a aduce strada la un stadiu circulabil, până la începerea lucrărilor de modernizare, contractul pentru modernizare urmând să se semneze în luna martie a acestui an. După execuție lucrărilor ne vom îndrepta împotriva societății de gaz, pentru a recupera costurile acestor lucrări", Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Reprezentanții administrației locale spun că străzile sunt cuprinse într-un pachet de modernizare și vor fi asfaltate anul acesta.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri