Suspiciuni de fraudă cu bani europeni

Data publicării:
inspectorii

Inspectorii Departamentului de luptă antifraudă desfășoară un control la Primăria comunei Sântana, din judeţul Arad. Există suspiciuni că au fost fraudate fonduri europene destinate femeilor abuzate. Mai multe angajate din primărie, dar şi apropiate ale acestora, ar fi beneficiat de banii europene deși nu aveau acest drept.

Programul „START - O viață de calitate în siguranță!" presupune alocări de fonduri comunitare pentru femeile abuzate de soți. Banii au ajuns în comuna Sântana, dar de ei au beneficiat angajate din instituție sau apropiatele acestora. Un fost angajat al Primăriei Sântana spune că aceste femei nu au fost abuzate şi că el a fost sancționat disciplinar tocmai pentru că a sesizat organele de anchetă.

”Este real. În momentul de față știm clar că sunt cei de la DLAF la primăria Sântana, cercetează o parte din angajații primăriei care au fost direct implicați şi au luat suma de 6.000 de lei. Momentan un pot să dau nume cu toate că le știu. Am fost direct implicat în acest caz şi am fost mutat la altă instituție”, a declarat Ioan Grosu, fost angajat al Primăriei Sântana.

Potrivit denunțătorului, zeci de femei au declarat în fals că au fost abuzate de soți pentru a beneficia de fondurile europene.

”Toate femeile au fost 50 implicate, cele din primărie şi cele din afară. Multe sunt cu o situație un bună, foarte bună”, a declarat  Ioan Grosu, fost angajat al Primăriei Sântana.

Inspectorii antifraudă au confirmat, pentru Digi24, existență controlului de la Primăria Sântana.

„Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF efectuează o acțiune de control în legătură cu proiectul POSDRU „START - O viață de calitate în siguranță!". (…) Conform prevederilor legale, Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor", a transmis  Departamentul pentru lupta antifraudă.

Localnicii din Sântana nu au auzit încă despre controlul inspectorilor antifraudă, dar spun că cei care au greșit trebuie pedepsiți.

”Trebuia să ia banii cine merită, un pe sub mână cum s-ar zice”, spune un localnic.

”Să-şi ispășească pedeapsa cei care au făcut asemenea ilegalități”, a declarat alt localnic.

Faptele verificate de inspectorii antifraudă ar fi avut loc în anul 2015.

redactor: Caterina Ledrer/ operator: Cristian Kovacs>

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri