Timiș | Drogurile şi violența, prioritățile poliţiştilor

Data publicării:
27 droguri

Polițiștii timișeni şi-au stabilit direcțiile principale în 2018. Oamenii legii se vor concentra pe combaterea violenței în școli, a violenței domestice şi a consumului de droguri. Județul Timiş este una dintre cele mai mari piețe negre de distribuție a stupefiantelor, tocmai pentru că se află la granița cu Europa de Vest, iar elevii încep să consume droguri de la vârste fragede, 13 - 14 ani.

”Încercăm să găsim cele mai bune metode şi să luăm cele mai bune măsuri astfel încât să prevenim consumul de droguri, nu numai în unitățile de învățământ, în general în comunitate, pentru că știm foarte clar pericolul la care copii se expun”, a declarat Alin Petecel, inspector-şef, IPJ Timiş.

Polițiștii timișeni vor merge şi anul acesta în școli şi vor discuta cu elevii despre pericolele la care se expun atunci când folosesc rețelele de socializare. Pe tot parcursul anului, oamenii legii vor derula campania „Internetul - prieten şi dușman". Cât despre violența în familie, polițiștii împreună cu asistenții sociali vor sta de vorbă cu familiile aflate în dificultate şi vor încerca să reducă acest fenomen.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri