Timişoara 2021, probleme cu finanţarea

Data actualizării: Data publicării:
tm2021

Finanţarea pentru Timişoara – Capitală Culturală Europeană e sub semnul întrebării, ceea ce ar putea face ca echipa care se ocupă de implementarea programului să renunţe la anumite proiecte. Sunt probleme atât cu banii care ar trebui să vină de la Primăria Timişoara, cât şi cu fondurile solicitate de la Ministerul Culturii.

„- Nu este un secret faptul că autorităţile locale, municipalitatea, se confruntă cu probleme de ordin financiar. Am văzut asta, am văzut şi explicaţiile autorităţilor.

- Sigur că da, ne-a afectat, aşa cum lucrul acesta a afectat şi alte zone din Timişoara, alte domenii, Pe noi ne-a afectat pentru că din aceste motive este întârziată finanţarea, nu sunt bani, deocamdată avem 18% din finanţarea pe tot anul din partea municipalităţii, să sperăm că vom putea recupera în timp util ce mai e de primit de la primărie.” a declarat Simona Neumann - directorul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană

La Ministerul Culturii au fost depuse şase proiecte, potrivit conducerii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană. A primit finanţare unul singur până acum: Festivalul Lumina Libertăţii, care va avea loc în perioada 21-23 septembrie. În cazul celorlalte propuse pentru 2018, asociaţia încă aşteaptă răspuns.

redactor: Alina Strugariu

Preluare „Vocile Banatului”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri