Timişoara a găzduit Cupa familiei la înot

Data publicării:
inot
Concurs de înot mai puţin obişnuit, la Timişoara! Un club de înot din oraş a organizat o competiţie de predare a ştafetei între generaţii – Cupa Familiei. Echipele participante, şase la număr, au fost formate numai din membri ai acelor familii. S-au înscris în competiţie părinţi şi copii, soţi şi soţii, fraţi şi surori. Cu toţii, uniţi de aceeaşi pasiune – înotul.

Una dintre echipele care au participat la competiţie este familia Henteş, reprezentată de Adrian şi de Andreea. Tatăl a făcut înot de performanţă timp de 7 ani şi i-a transmis pasiunea şi fiicei sale. Andreea înoată tot de şapte ani şi este fericită că poate să împărtăşească iubirea pentru înot cu tatăl său.

"Am participat de fiecare dată, nu este prima oară. De fiecare dată participăm. Practicaţi înotul ca sport sau ca hobby? Ca hobby. Fata, ea face înot", spune Adrian Henteş.

"Foarte frumos, distractiv, îmi place foarte mult. Cum e să împarţi pasiunea cu tatăl tău? E foarte frumos să facem o pasiune împreună", admite Andreea Henteş.

În competiţie s-au înscris şi echipe formate din fraţi sau cupluri căsătorite. Unii părinţi şi-au adus toţi copiii.

"Prima dată. Am vernit datorită lor pentru că ei fac înot de performanţă şi la îndrumarea lor am spus hai să încerc."

"Am mai concurta aici, cred că acum 10 ani am venit prima oară. Cu cine faci echipă? Cu tatăl meu şi cu vărul meu."

"Ne-am bucurat pentru că acum este destul de mare să putem participa împreună şi se pare că se descurcă foarte bine."

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei.

"Celebrăm familiile. Este vorba despre o celebrare a Zilei Internaţionale a Familiei, totdeauna în 15 mai, în fiecare an. Clubul nostru, masters Tmişoara, organizează un eveniment dedicat familiei", explică Mihai Liseţchi - organizatorul evenimentului.

În competiţie s-au înscris şase echipe. Fiecare membru al unei echipe a înotat o tură de bazin, apoi a pasat ştafeta altei generaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri