Sari la conținut

„Timișoara pentru Andrei"

„Timișoara pentru Andrei" este denumirea evenimentului care va reuni pe 4 decembrie, șase echipe din Timișoara, ce vor juca fotbal de sală pentru o cauză nobilă. La inițiativa BC Timișoara, baschetbaliștii, handbaliștii, voleibaliștii, rugbiștii și suporterii ASU se vor întrece ca să strângă bani pentru un suporter aflat în scaunul cu rotile. Andrei Heinrich Gerber este tânăr în vârstă de 27 ani ce are nevoie de un tratament costisitor, după ce un nerv important, care controlează mişcările, i-a fost afectat la naştere și a ajuns în situația de a se deplasa cu ajutorul scaunului rulant.

„Inițiativa am avut-o acum două luni... Andrei îmi tot scria mesaje pe Facebook, dacă la meciurile noastre de baschet poată să treacă cineva să îl ia și pe el, pentru că are ceva probleme cu scaunul rulant și atunci m-am gândit să organizaăm o acțiune caritabilă. Sperăm să fie o acțiune reușită și să strângem banii necesari ca să îl ajutăm pe Andrei”, a explicat Ilie Trițoiu, managerul general al BC SCM Timișoara.

La start se vor reuni SCM Politehnica (handbal), Timișoara Saracens (rugby), Universitatea (volei), BCT și Timba (baschet) și Druckeria (echipa suporterilor ASU Politehnica). Formațiile vor fi împărțite în două grupe de câte trei și vor juca fiecare cu fiecare, partide de 20 de minute. Spectatorii pot contribui la această acțiune caritabilă prin achiziționarea biletului de intrare, în valoare de zece lei, și prin donații.

„O să încerc să vorbesc și cu antrenorii, cu jucătorii să strângem separat o sumă pe care să o putem dona și îi rog și pe colegii noștri de la celelalte echipe să facă același lucru”, a completat Trițoiu.

Evenimentul organizat la Sala Constantin Jude va începe de la ora 17.