Timișoara | Rugina a pus stăpânire pe un parc

Data publicării:
rugina

Rugina a pus stăpânire pe Parcul Alpinet din Timișoara, reabilitat cu 1.3 milioane de lei. Realizarea primăriei a fost inaugurată în urmă cu doar două luni, timp în care parcul s-a schimbat radical. Mai exact, stâlpii, băncile și chiar copacii au căpătat culoarea brun-roșcată. Cei de la primărie spun că de vină este forajul săpat la 50 de metri pentru irigații, adâncime la care în pânza freatică apare o concentrație exagerat de mare de fier. Acum, primăria vrea să refacă forajul, deși au primit asigurări de la specialiști că fierul prezent în apă se va reduce cu timpul.

În urmă cu două luni Parcul Alpinet din Timișoara devenea unul dintre cele mai frumoase spații verzi din oraș. Astăzi, în ton cu vremea de afară, tabloul a căpătat o culoare ruginie.

Investiția a costat bugetul local 1,3 milioane de lei, iar lucrările au durat 10 luni. Investiţie nejustificată, spun unii timişoreni.

Lucrările la forajul pentru sistemul de irigație a fost realizat conform avizelor de la Apele Române, spun reprezentanții primăriei, după ce mai multe fotografii cu „parcul ruginit" au apărut în spațiul public. Specialiștii din Primăria Timișoara dau asigurări că fierul prezent în apa de irigat se va reduce cu timpul, dar soluția optimă găsită de municipalitate este un nou foraj.

Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei: „Direcția de mediu a cerut avizul pentru un foraj de 80 de metri adâncime. După ce vom primi acest aviz vom începe procedurile legale pentru a mări această adâncime a forajului de irigații. Forajul afectează extrem de puțin parcul în sine.”

Autoritățile promit că săptămâna viitoare vor începe să curețe rugina depusă pe alei, copaci şi stâlpii de iluminat, însă nu pot spune o dată exactă la care noul foraj va fi gata.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri