Sari la conținut

Tudor Costescu revine la BC Timișoara

Tudor Costescu revine la Timișoara după doi ani și jumătate. Noul antrenor al celor de la BC SCM Timișoara își propune să ducă echipa în play-off și mizează pe experiența lotului pe care îl are la dispoziție.

Anunțarea lui Tudor Costescu în postul de „principal" e a doua schimbare de antrenor oficiată de BC Timișoara în decurs de două săptămâni, după ce la primul antrenament al noului an, Nenad Mandic a decis să părăsească echipa, fiind înlocuit de Crstian Bota. Costescu revine pe Bega, după ce a mai pregătit echipa în turul ediției 2013/2014.

„Cunosc oamenii și știu cât de mult simt ei pentru baschet și cât de interesați sunt de echipa aceasta - și nu numai ei, ci înteaga comunitate. Vin cu speranța că pot să înod firul experienței de ultima dată”, a spus, pentru Digi24 Timișoara, noul antrenor al „leilor”.

Tehnicianul de 42 de ani preia formația timișoreană de pe locul 6 în Liga Națională, cu 8 victorii și 7 înfrângeri și are misiunea de a menține echipa în lupta pentru play-off. „Cred că au ajuns la un nivel mai mare de maturitate (și asta poate fi un avantaj), am văzut că nivelul lor de pregătire fizică e foarte bun. Sigur că, din punct de vedere tactic, nu o să putem face minuni, acum, în două zile, sau poate nici la al doilea meci, dar vream să continuăm lucrurile bune care s-au întâmplat până acum și mă bazez pe jucătorii cu care am mai lucrat, fiindcă și ei știu ce cerințe am eu”, a completat Costescu.

Primul meci al echipei cu noua conducere tehnică este programat duminică, de la ora 20:00, la sala „Constantin Jude", în compania formației BC Mureș Târgu Mureș, duel care va fi transmis în direct și la Digisport.

Pe aceeași temă