Ultima noapte din 2016, la Operă

Data publicării:
opera
700 de timişoreni au petrecut ultima noapte din 2016 la operă, la balul Prințului Orlovsky. Îmbrăcați în haine de gala au umplut sala Operei Nationale din Timisoara de râsete şi aplauze și au petrecut ultimele momente din 2016 cu multă voie bună. Este tradiția deja, ca în noaptea dintre ani, să se joace Liliacul de Johann Strauss.

Celebra operetă a lui Johann Strauss prezintă povestea burghezului Eistein, care trebuie să ajungă la închisoare din cauza unei erori, însă înainte de a se preda merge la balul Prințului Orlovsky, invitat de prietenul său cel mai bun, doctorul Falke, cunoscut drept doctorul Liliac, care i-a pregătit o farsă.

„Chiar mi-am dorit o seară de revelion la Liliacul și este extraorinar, foarte frumos.”

„Este minunat! Chiar o experiență de recomandat. Cum este spectacolul? Superb, superb, superb și artiștii sunt deosebiți.”

„Venim de 4 sau 5 ani. Mă bucur că băieții nu vor să fie în altă parte, decât împreună cu noi.”

„Liliacul lui Strauss este o operă, care prin tradiție la Timișoara se cântă de ani de zile în noaptea de Revelion, pentru că acțiunea se petrece de Revelion, credcă este regina tuturor operetelor din lume”, spune Bujor Hoinic, dirijor.

Capodopera este un amestec de comedie și dans, iar în fiecare an, artiștii reușesc să strecoare și poante care reflectă realitatea actuală.

„Sigur că de Anul Noun îți permiți să ironizezi ce se întâmplă în jurul teatrului, cu decibeli mult mai mulți, care te fac agresiv și nu au nimic de a face cu arta. Dar bucură publicul? Sper că da”, povestește Cristian Rudic, solist vocal.

Spectacolul de la Opera Naționala din Timișoara s-a jucat și în acest an cu casa închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri