Sari la conținut

Ultima seară de proteste la Timişoara

A fost o nouă seară de proteste la Timişoara, ultima au anunţat organizatorii. Peste două sute de oameni au scandat în centrul oraşului şi au cerut demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu. S-a cântat şi imnul Uniunii Europene, iar oamenii au primit prăjituri cu mesajul "rezist" din partea organizatorilor.

Aşa s-a strigat minute bune în centrul istoric, iar protestatarii au format drapelul Uniunii Europene din cartoane galbene şi albastre.

„Peste două sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Timişoara împotriva guvernului Grindeanu şi spuneau că nu îşi mai doresc să fie conduşi de lideri care au dosar penal” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Să cadă Guvernul, să nu mai fie, să vină alții la conducere mai buni.”

„Pentru că nu am scăpat de acest guvern în care nu mai avem încredere și vrem ca societatea civilă să se ridice tot mai mult.”

„Copiii mei sunt în străinătate, imediat după mineriadă au plecat, dar eu am venit să întăresc rânurile voastre, ale tinerilor.”

Organizatorii au împărţit prăjituri cu mesajul "rezistăm", ca recunoştinţă pentru perseverenţa lor.

A fost ultima şi cea de a douăzeci şi şaptea seară de proteste la Timişoara. Manifestaţiile au început după ce Executivul anunţase adoptarea unei ordonanţe care ar fi schimbat codul penal. Ulterior, în urma protestelor masive din toată ţara s-a renunţat la propunere. Începând de duminica viitoare, timişorenii se vor întâlni în Piaţa Sfântu Gheorghe, acolo unde vor veni pe rând cu soluţii pentru a întări societatea civilă.