Sari la conținut

Un nou sezon, același obiectiv

BC Timba Timișoara este gata de un nou sezon în liga secundă. „Urșii" și-au finalizat campania de achiziții și au același gând: promovarea în Liga Națională. Dincolo de nucleul de jucători deja existent, trupa antrenată de Bogdan Murărescu a adus cinci noi jucători față de sezonul trecut.

Alexandru Mihuți a revenit la Timba, după o aventură la Energia Târgu Jiu, în vreme ce Vlad Szekely va juca pentru „urși", după ce a îmbrăcat tricoul concitadinei BC Timișoara. Americanul Nate Barnes va fi al doilea stranier al grupării și a ajuns la Timișoara după ce sezonul trecut a evoluat în El Salvador. Alți doi juniori, Amedeo Casale și Tamas Boloni vor juca și ei la Timba în acest sezon.

„Cred că a venit momentul să revenim în Liga Națională de baschet. Am format o echipă competitivă din punctul meu de vedere, am încercat și sper că am reușit să acoperim minusurile din sezonul trecut”, spune Bogdan Murărescu, antrenorul „urșilor”.

„Sper că prin transferurile făcute și pe parte de tineri sub 20 de ani și pe parte de experiență și jucătorii străini să ne ducă la îndeplinirea obiectivului. Va fi greu, va fi un campionat lung, vom vedea în fazele semifinale și finale cât e de complicat”, a completat Sebastian Răducanu, președintele BC Timba Timișoara.

Bănățenii au fost repartizați în grupa a doua a ligii secunde, alături formațiile secunde ale celor de la BC Timișoara, BC Mureș, UBT Cluj Napoca, Olimpic Baia Mare, dar și de CSU Cluj Napoca și CSM Miercurea Ciuc - ultimele două, contracandidate la calificarea la Turneul Final. Timba debutează duminică, de la ora 17, în sala Olimpia, împotriva echipei secunde a BC Timișoara.