Sari la conținut
News Alert

Unii cu pomana porcului, alţii cu meniu austriac

Peste 800 de oameni din comuna Tărlungeni, de lângă Braşov, dar şi oaspeţii cazaţi la un hotel din zonă au fost invitaţi o petrecere câmpenească. În cinstea evenimentului a fost sacrificat un porc.

"Până acum l-am tăiat, l-am spălat, l-am curăţat pentru şoric să mănânce toată lumea şoric. De acum încolo o să facem tochitură, grătar, cârnăciori", Sorin Sârbu - bucătar. 

Evenimentul e o tradiţie a locului şi an de an, numărul celor care participă e tot mai mare.

"Astăzi fiind sfântul Vasile, unitatea noastră are un obicei ca întotdeauna după Revelion să dăm borşul de porc. Tăiem un porc, se mânăncă din el totul la grătar. pregătm din el borşul şi pomana porcului", Sincron Costică Serban - proprietar hotel.

În Poiana Braşov, turiştii au fost îmbiaţi cu cârnaţi cu caşcaval, preparat tradiţional austriac şi vin fiert.

"Este o petrecere multietnică la care se cântă şi se danseaza bănăţeneşte, ardeleneşte, moldoveneşte şi noi servim un cârnat tradiţional din Austria", comerciant.

Petrecerea a inclus şi un concert, dar şi concursuri supriză.

Reporteri: Sorin Secli, Claudiu Loghin
Operatori: Lucian Păculea, Alex Apetroae

Pe aceeași temă