USR cere demisia primarului Gheorghe Falcă

Data publicării:
fara penali

Probleme cu semnăturile pentru campania „Fără penali în funcţii publice" şi la Arad. Primăria nu a atestat încă cele aproape 21.000 de semnături adunate de la arădeni, ceea ce ar putea periclita întreg demersul prin care se încearcă modificarea Constituţiei. USR îi cere demisia primarului Gheorghe Falcă. De altfel, edilul semnase şi el pentru susţinerea campaniei.

Liderii şi parlamentarii USR Arad s-au adunat astăzi în faţa Primăriei Arad, pentru a cere demisia edilului-şef, pe care îl acuză că refuză să elibereze semnăturile adunate în municipiu în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice".

Iniţiatorii au nevoie de peste 20.000 de semnături, din cel puţin 21 de judeţe, pentru validarea campaniei, iar astăzi era ultima zi pentru depunerea lor la Bucureşti. Reprezentanţii USR îl acuză pe primarul Aradului că pune în pericol întreg proiectul.

Gheorghe Falcă se declară un susţinător al campaniei „Fără penali" şi face apel la echilibru.

Oficialii municipalităţii spun că nu a putut fi respectat termenul prevăzut de lege din cauza volumului mare de lucru.

Desfăşurarea campaniei nu a fost lipsită de incidente. Gheorghe Falcă a şi dispus demolarea unui cort al USR, pe motiv că nu ar fi avut autorizaţia corespunzătoare. Primarul a promis că în cursul zilei de astăzi le va înmâna totuşi celor de la USR semnăturile atestate.

reporter: Cristian Kovacs/ operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri