Sari la conținut

Victorie cu gust amar

Informatica Timișoara a obținut o victorie extrem de importantă, în fața revelației acestui sezon, Dunărea Călărași. Bănățenii s-au impus cu 3-2 în sala „Constantin Jude", după ce vizitatorii au condus cu 2-1 la pauză.

Dunărea a deschis scorul în minutul 7, prin Vârlan, la o neatenție a defensivei timișorene. Informatica a restabilit egalitatea în minutul 17, prin noul căpitan, Slobodan Rajcevic, cu un șut din vole, de la distanță. Oaspeții și-au continuat însă evoluția bună și au intrat în avantaj la vestiare: antrenorul-jucător al oaspeților, Marian Șotârcă, a punctat din pasa lui Krstic, cu un minut înaintea pauzei. Informatica a revenit mult mai decisă de la cabine și, pe fondul unei mai bune organizări tactice, a întors soarta jocului. Cele două goluri ale timișorenilor din mitanul secund au fost semnate de Savio Valadares, care a punctat la zece secunde de la reluare și apoi în minutul 34.

Victoria timișorenilor a fost umbrită de incidentele din finalul partidei, pornite de pe banca gazdelor. Cu zece secunde rămase pe cronometru, portarul de rezervă al Informaticii, Vasile Giurcanu, a sărit de pe bancă în teren pentru a opri un atac al Călărașiului, gest pentru care a văzut doar cartonașul galben.

„Este total lipsit de fair-play, dacă noi vrem să avem respect, trebuie să oferim respect. Astăzi, Timișoara nu ne-a respectat, dar nu cred că o să rămână așa, Cel de Sus o să aibă grijă de toți”, a spus, la final, Marian Șotârcă, antrenor-jucător la Dunărea Călărași.

„Nu a fost ideea mea a fost nebunia unui portar, nouă ne-a prins bine, dar nu sunt de acord cu aceste lucruri, eu vreau să joc în teren”, a replicat Robert Lupu, antrenor-jucător la Informatica Timișoara.

Informatica urcă pe 4, cu 23 de puncte, cinci mai puțin decât liderul United Galați, care are însă un meci în plus față de Autobergamo Deva.