Sari la conținut

Ziua Bolilor Rare, marcată la Arad

Ziua Bolilor Rare a fost marcată la Arad. 600 de copii de la grădinițele și școlile din oraș au vrut să fie alături de cei diagnosticați cu o astfel de afecțiune. Printr-un gest simbolic au încercat să îi facă să uite de boală și să zâmbească. 

Un dans între doi tineri diagnosticați cu Sindromul Down a dat startul Zilei Internaționale A Bolilor Rare, care a fost sărbătorită anul acesta și la Arad. 600 de elevi și copii de grădiniță au vrut să fie alături de persoanele cu afecțiuni rare și au încercat să le aducă zâmbetul pe buze. Cu pancarte alb-negre au făcut o față zâmbitoare, special pentru ei.

Potrivit Alianței pentru Boli Rare, în România trăiesc peste un milion de pacienți cu astfel de afecțiuni, dintre care 75% sunt copii.

”Elevii noștri pot învăța și altceva decât se învață la o oră normală de curs. Astăzi a fost o lecție despre compasiune, solidaritate, toleranță”, a declarat Luminița Gavrea, directorul Școlii Gimnaziale "Regina Maria" Arad.

”(Reporter: de ce elevi și copii?)Pentru că de aici pleacă totul, ei sunt viitorul nostru, prin ei reflectăm tot ce este mai bun, important, și oferindu-le o educație în ceea ce privește importanța în bolile rare, considerăm că așa ne facem treaba și menirea pe acest pământ”, a declarat Oana Pârvulescu, Asistența Socială Arad.

2018 este cel de-al unsprezecelea an în care se marchează Ziua Bolilor Rare.

reporter: Mihaela Crețu/ operator: George Ștefăniță