Zone sufocate de gunoaie

Data publicării:
GUNOAIE DAMBOVITA

Zonele de agrement din Câmpina sunt sufocate de gunoaie. Cele mai multe sunt aruncate în apropierea cursurilor de apă din oraş. După petele de ulei apărute de câţiva ani pe luciul apei, în zona lacului Curiacul au început să apară tot mai multe deşeuri. Chiar dacă Primăria ecologizează zona în fiecare an, localnicii continuă să arunce lucrurile care le prisosesc la voia întâmplării, iar amenzile se pare că nu au niciun efect.  

Cu doi ani în urmă, primăria din Câmpina investea două Milioane de lei în amenajarea lacului Curiacul, aflat la ieşirea din oraş spre localitatea Poiana Câmpina. Încă de la început, pe lac au apărut pelicule de ulei provenite, spun autorităţile locale, de la o fabrică din apropiere, care în trecut deversa în zonă deşeuri.

"Apar în general când este foarte cald. Zona aceea a lacului a fost o zonă unde ani de zile, o fabrică, fabrica de ciorapi în speţă, deversa sau scăpa să spunem, poate nu o făcea intenţionat, anumite substanţe care s-au depus pe fundul lacului. Noi l-am dragat, l-am curăţat, dar vedeţi în timp şi-a spus cuvântul", Remus Bădulescu, administrator public al municipiului Câmpina.

"Tot gunoaie, tot degeaba. Mizerie pe luciul apei aţi văzut? Da, am văzut. Deci chiar dacă se face, ca la noi la români, se face ceva şi nu se apreciază lucrul bun făcut", localnic.

Lucrurile nu arată Mai bine nici în jurul lacului. Pădurea de lângă el este plină de gunoaie. La marginea pădurii, înspre zona locuită, se vede clar cum deşeurile curg cascadă către lac. Luaţi la întrebări, localnicii dau vina pe alţii.

"Vin din alte părţi şi aruncă. Vin de la Zorile, Pietriceaua, cine ştie de unde vin? Din alte comune vin şi aruncă aici", localnic.

"Deşeuri de construcţie: rigips, cărămidă, piatră. Poţi să le arunci undeva într-o groapă, dar nu se poate acolo. Am văzut că e un parc foarte frumos şi e păcat să stai cu mizeria în nas acolo", localnic. 

"Aruncă din toată zona Câmpinei, nu numai din zonă. Că ştiţi cum e, nu ăla care a aproape vine să arunce, unul de departe că nu îl cunoaşte", localnic.

Primăria susţine că ecologizează frecvent aceste zone, dar că din moment ce nu toate familiile au contracte de salubrizare, sau nu plătesc pentru toate persoanele, întotdeauna vor exista localnici care să arunce gunoaiele pe unde apucă.

"Amenzile nu sunt foarte mari, dar cel puţin cei amendaţi nu au mai făcut-o, undeva la 100-200 de lei", Remus Bădulescu, administrator public al municipiului Câmpina.

Preţul serviciul de salubritate în Câmpina este de 10 lei pe membru de familie într-o singură lună.

reporter: Sorina Secelean
operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri