Care pot fi cauzele durerilor de cap și când trebuie să ne alarmăm

Data actualizării: Data publicării:
dr cristian pandrea
Dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență

Durerea persistentă de cap poate fi un semn al unor afecţiuni mai grave. Cum se manifestă cefaleea, care sunt cauzele şi când trebuie să cerem ajutor de specialitate, discutăm cu dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgenţă.

Durerile de cap sunt simptome care apar frecvent, chiar și în lipsa unor afecțiuni organice, și, de cele mai multe ori, pot fi controlate prin administrarea unor analgezice sau antiinflamatorii. Totuși, când cefaleea persistă, este intensă sau se însoțește și de alte manifestări clinice, precum amețelile, pierderea echilibrului, starea de confuzie sau dificultățile de vorbire, poate indica o problemă gravă: un anevrism, o tumoră sau un accident vascular cerebral.

Pacienții care au aceste simptome trebuie să se prezinte fără întârziere la un Compartiment de Primiri Urgențe, pentru stabilirea unui diagnostic rapid și precis. Tomografia computerizată sau examenul RMN sunt investigații imagistice performante, care ajută la identificarea cauzei durerii de cap. În acest fel, medicii urgentiști stabilesc diagnosticul și pot interveni imediat cu tratamentul potrivit, pentru salvarea și stabilizarea pacientului, deoarece sunt și situații în care fiecare minut contează.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri