Care sunt avantajele, dar și riscurile procedurilor de radiologie intervențională

Data publicării:
Untitled
Conferențiar doctor Bogdan Popa, medic primar Radiologie - imagistică medicală

Alternativă pentru unele proceduri chirurgicale, radiologia intervențională este metoda prin care sunt evitate unele riscuri, recuperarea pacientului este rapidă, durerile sunt reduse și perioada de internare este minimă. Despre beneficiile radiologiei intervenţionale discutăm cu conf. dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie - imagistică medicală.

Radiologia intervențională poate diagnostica și trata prin metode minim invazive o gamă variată de afecțiuni care, cu ani în urmă, puteau fi rezolvate doar prin operații deschise, greu de suportat de către pacient și cu risc mare de complicații. Acum, cu ajutorul unor angiografe de ultimă generație, chiar și cele mai dificile intervenții pot fi realizate prin incizii de mici dimensiuni, astfel încât pacienții se vor recupera mai repede și nu vor avea dureri postoperatorii.

Angiografele performante sunt folosite și pentru proceduri de cardiologie intervențională, cu ajutorul cărora sunt identificate și tratate prin metode minim invazive diferite afecțiuni cardiovasculare: infarctul miocardic, valvulopatiile, anevrismele, malformațiile cardiace, tulburările de ritm cardiac.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri