Care sunt semnele de gravitate ale durerii abdominale

Data publicării:
Untitled
Dr. George Burlacu, medic specialist Medicină de urgență

Durerea abdominală trece de la sine de cele mai multe ori, fiind semnul unei simple indigestii sau al balonării. Sunt situaţii, însă, când acest tip de durere poate semnala o problemă serioasă. Când este cazul să mergem, de urgenţă, la medic, ne spune dr. George Burlacu, medic specialist Medicină de urgență.

Durerea abdominală este unul dintre cele mai frecvente motive de prezentare la medic, în special atunci când nu cedează după administrarea de medicamente împotriva durerii și a spasmelor, la domiciliu. În cazul în care durerea persistă, ba chiar se acutizează și este însoțită și de alte simptome, precum greața și vărsăturile, iar starea de sănătate a pacientului este sever afectată, se impune prezentarea de urgență la Compartimentul de Primiri Urgențe, în vederea evaluării medicale rapide și a stabilirii unui tratament corect.

Afecțiunile care se pot manifesta prin dureri abdominale intense sunt numeroase, iar caracteristicile sindromului dureros pot varia. Uneori, durerea abdominală poate indica necesitatea unei intervenții de chirurgie generală de urgență. Cauzele durerilor abdominale care necesită intervenție chirurgicală de urgență includ: ocluzia intestinală, peritonita, apendicita etc.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri