Cât de frecvent și de periculos este cancerul de prostată

Data publicării:
Untitled
Dr. Mihai Dumitrache, medic primar Urologie.

Una dintre cele mai frecvente neoplazii întâlnite la bărbați este cancerul de prostată. Boala poate fi tratată chirurgical, cu cele mai noi intervenţii în domeniu. Despre acest diagnostic şi paşii de tratament discutăm cu dr. Mihai Dumitrache, medic primar Urologie.

Cancerul de prostată necesită o abordare integrată, multidisciplinară, care poate include o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea glandei, completată cu radioterapie, chimioterapie ori hormonoterapie, în diverse asocieri și într-o ordine prestabilită. Protocolul terapeutic va fi hotărât în funcție de stadiul în care a fost diagnosticată afecțiunea, de comorbidități și de starea generală de sănătate a pacientului.

În prezent, tratamentul chirurgical pentru cancerul de prostată se poate realiza atât clasic, deschis, cât și minim invaziv – laparoscopic sau printr-o intervenție de chirurgie robotică în urologie. Procedurile minim invazive permit o recuperare mai rapidă a pacientului și implică un risc redus de complicații. Operația asistată robotic are un avantaj în plus față de acestea – permite o excizie mult mai precisă, cu prezervarea sfincterului uretral extern, a continenței urinare și a elementelor neurovasculare ce învelesc prostata, astfel încât viața sexuală a pacientului nu va fi afectată după intervenție.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri