Ce cauze pot avea durerile de spate și când trebuie să ne îngrijoreze

Data publicării:
Untitled
Dr. Ioana Zamfirescu, medic specialist Medicină de urgență

Puține lucruri te pot scoate din activitate așa cum o fac durerile de spate. Crizele legate de spate sunt una dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Despre cauzele acestor dureri și primul ajutor discutăm cu dr. Ioana Zamfirescu, medic specialist Medicină de urgență.

Durerile de spate pot apărea în urma unor traumatisme (întinderi musculare sau contracturi) sau a unor afecțiuni inflamatorii (artrită, spondilită anchilozantă) și degenerative (hernie de disc, osteoporoză, spondiloză). Cel mai des, durerea apare în zona lombară și se poate accentua în anumite momente, devenind greu de suportat. Pentru stabilirea unui diagnostic clar și a tratamentului adecvat, este necesar un consult de specialitate, urmat de radiografie și, la nevoie, de alte investigații imagistice avansate.

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni degenerative neurochirurgicale care provoacă dureri spate este hernia de disc lombară. Boala limitează mobilitatea și, în lipsa tratamentului, se poate agrava și poate duce la leziuni permanente ale măduvei. În cazurile grave, singura soluție este intervenția chirurgicală, care se poate realiza prin procedee minim invazive, cu incizii mici și recuperare rapidă.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri