Ce este endoscopia digestivă superioară și ce boli pot fi diagnosticate prin această investigație

Data publicării:
dr denisa munteanu
Dr. Denisa Munteanu, medic specialist Gastroenterologie

Vorbim acum despre o metodă de diagnostic şi tratament folosită în bolile tubului digestiv superior. Endoscopia digestivă superioară depistează inflamaţia la acest nivel, tumorile sau alte leziuni. Ce este mai exact această investigaţie şi ce boli pot fi depistate cu ajutorul ei aflăm de la dr. Denisa Munteanu, medic specialist Gastroenterologie.

După efectuarea unei endoscopii digestive superioare, medicul gastroenterolog poate recomanda o procedură de endoscopie intervențională, pentru diagnosticul avansat și tratamentul minim invaziv, non-chirurgical, al unor afecțiuni digestive. Datorită acestor soluții terapeutice moderne, pot fi evitate operațiile clasice, deschise, iar pacientul va suporta mult mai ușor intervenția și va avea mai puține complicații și o recuperare mai rapidă.

Endoscopia intervențională este recomandată pentru eliminarea calculilor biliari, a stenozelor sau tumorilor biliare, dar și pentru tratarea varicelor esofagiene sau a complicațiilor produse de boala de reflux gastroesofagian. Una dintre cele mai importante indicații terapeutice este în tratarea hemoragiilor digestive superioare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri